18 augustus 1967 - 18 augustus 2007

Vier decennia geleden geboren op de Zaanse klei, maar sinds anderhalf jaar
met het hele gezin in tropisch Singapore. In veertig jaar gebeurt er van alles
en ontmoet je heel veel mensen in uiteenlopende omstandigheden. Op dit blog bijdragen
van een flink aantal van die mensen, met verhalen
uit een ver of minder ver verleden.
En natuurlijk met de allerbeste wensen voor de komende veertig jaar!

zondag 5 augustus 2007

Van Corine en Michiel

Lieve Ewout,

Allereerst proficiat met je XX-ste verjaardag! Een gebeurtenis die gemengde gevoelens oproept, kunnen wij ons zo voorstellen. Want fantastisch natuurlijk dat je de top van de heuvel des levens hebt bereikt, maar toch ook een tikkie melancholiek om vanaf dit punt de roze strippenkaartparade al aan de horizon te zien opdoemen... ;-)

Enfin, tot het zover is, valt er nog meer dan voldoende te beleven! Gelukkig is het tegenwoordig volstrekt acceptabel om als oudere jongere je te mengen tussen de jongere jongeren. Met een beetje een hip t-shirt en de juiste warrige coupe zijn die lovehandles en het beginnend grijs aan de slapen prima te doen. En dus vielen we volstrekt niet uit de toon bij het Beastie Boys concert in Fort Canning Park. Wat overigens een hip en happening Festival bleek achteraf... Oftewel: voor bier zeker 30 minuten in de rij en daarna doorlopen naar de plee waar wederom zo'n 20 minuten gespendeerd diende te worden voordat je e.e.a. aan vloeistoffen kon recyclen. Ook hebben we ons eerst door een lange aaneenschakeling van slechte, terug-naar-de-jaren-80, onbekende en vooral minderjarige bandjes moeten heenwerken alvorens de enige echte Beastie Boys op het toneel verschenen.

Grappig dan toch wel weer dat er ouwe knarren fungeren als De Grote Trekpleister. En dat deden ze best aardig. O.k.... de maatpakken met extra schoudervulling ter bierbuikcamouflage bleven aan ondanks de tropisch zwoele nacht, zoals ook de petten, hoeden en caps opbleven zodat de wijkende haargrens niet zou opvallen. Maar het swingde/swong/geswongen de pan uit en ook al stond het overgrote deel van het publiek met enige afgunst naar ons te kijken omdat wij de liedjes wel mee konden zingen, ook zij gingen uit hun pannetje. Zo zie je maar weer: dankzij het feit dat de jeugd van tegenwoordig niets origineels zelf meer kan verzinnen, hebben wij maar mooi de kans om een tweede keer ubercool te zijn!

Alle gekheid op een stokje: een dikke klapzoen in drievoud, nog vele jaren en dat we nog maar een tijdje van je heerlijke, eerlijke nabijheid mogen genieten!

Dikke kus,
Corine en Michiel
Singapore

NB:
Nog vreselijk sorry voor die avond dat je 'even een uurtje' kwam helpen bij het vervoeren van een zomaar aangekocht klimrek, dat toch niet helemaal 1 bij 2 meter bleek te zijn maar eigenlijk meer in de richting van 2 bij 2 meter kwam en daardoor niet op de lorry paste, waardoor het hele ding met niet meer dan een lullige schroevendraaier en wat karatetrappen uit elkaar gehaald moest worden, wat best een pittig klusje bleek -de maker had echt vakwerk geleverd- en je zodoende pas vele uren later weer thuis werd afgeleverd, nog altijd niet gegeten hebbend - op een biertje na - omdat je vlak daarvoor pas thuis was gekomen van een tripje buitenland en nog volop in je jetlag zat ...

Geen opmerkingen: