18 augustus 1967 - 18 augustus 2007

Vier decennia geleden geboren op de Zaanse klei, maar sinds anderhalf jaar
met het hele gezin in tropisch Singapore. In veertig jaar gebeurt er van alles
en ontmoet je heel veel mensen in uiteenlopende omstandigheden. Op dit blog bijdragen
van een flink aantal van die mensen, met verhalen
uit een ver of minder ver verleden.
En natuurlijk met de allerbeste wensen voor de komende veertig jaar!

woensdag 15 augustus 2007

Van Paul Bruggink

Ongelooflijke wegloper,
Op verzoek van jouw eega schrijf ik een stukje over mijn ervaringen met jou uit de afgelopen 20 jaar....
Toen ik er langer over nadacht, en ik heb heel lang nagedacht, kwam ik tot de volgende top drie van hoogtepunten – en daarna ook maar meteen de dieptepunten.

Hoogtepunten:

1. Boswandeling Amsterdam
In mijn paapse goedheid, heb ik jou in het jaar 1990 voorgedragen als ab-actis van de ASRV. Zoals gebruikelijk werd deze overdracht ingeleid met een fraaie boswandeling door de Amsterdamse binnenstad.Veel hoogtepunten op deze avond, maar het mooiste was toch een rugbypartijtje sevens in de Leidsestraat, om een uur of 9 's avonds. Verbaasde Italiaanse touristen, die ademloos toekeken naar de atletische vaardigheden van het zevental. E. Binsbergen besloot de avond met een fraaie tackle op avunculus Kotkamp, die eindigde in de etalage van Maison de Bonneterie. Alarm af; en ik heb tweede rij’ers nog nooit zo hard zien rennen ....

2. Keukenprins
Het draadjesvlees, de polenta en de coq au vin zijn onovertroffen. ..... Wanneer kom je thuis?

3. Kopstoot avunculus Pieksma
Het was begin december 1990 in de kelder van een koffieshop aan het Rokin, alwaar de ledenvergadering van de asrv plaatsvond. Ascrum had zojuist de training op Geuzenveld afgesloten en alle leden hadden zich verzameld voor de ledenvergadering. Ewout had een klopje op zijn lip gekregen en had in het ziekenhuis een viertal hechtingen ontvangen. Het was zo koud in de kelder, dat de ijspegels aan het plafond hingen, en het noodzakelijk was om een bierhandschoen te dragen. Onder de strakke leiding van mijnheer de praeses werd de vergadering geopend, en medegedeeld dat de goedheiligman eventueel zou langs komen. En jawel: daar klonk een luid gestommel, en de goedheiligman kwam van de trap strompelen.
Sinterklaas kapoentje werd gezongen, en de Sint trad gestaag binnen. Dat ging niet snel genoeg naar de zin van Ewout. Hij besloot de oude man even te helpen en deed een greep naar de staf.
Daar was Sint Pieksma niet van gediend en met een rechtse hoek klopte hij de vier hechtingen van zijn plaats. Na een tumultueuze vechtpartij, waarbij de oude man het onderspit moest delven, vertrok Ewout met een taxi naar de OLVG.... Maar Ewout is Ewout en om drie uur ‘s nacht keerde hij terug in de ledenvergadering, om, tot grote hilariteit van de leden, met een dikke lip en een verdoofde tongval zijn verslag te doen over de aankomende trip naar Ierland.

Dieptepunten
1. Wouter Bos
Salonsocialisme, dat is de term die van toepassing is op jouw politieke idealen, met een hoog Wouter Bosgehalte. Werken voor een company waarvan in het logo nog net geen hyena staat, verhuizen naar Singapore (het toonbeeld van kapitalistisch succes in Azië... waar de inheemse populatie wordt uitgebuit voor een knaak en een rol drop). Weten ze bij de Wiarda Beckman stichting al van je illegale onderverhuurpraktijken van sociale huurwoningen in Amsterdam?
Of van je illegale schoonmaakster? Laat staan jouw denkbeelden over een Joodse staat en jouw sympathieën voor de USA.
Ewout, mijn jongen. Hou de eer aan je zelf. Straks zit je in de gemeenteraad van Oudekerk en dien je een kroketmotie in, en dan komt al je verleden naar boven.


2. Boxershort
Ik heb Ewout ontmoet op de training van de ASRV ascrum waar Ewout zo ongeveer op hetzelfde moment lid werd als ik. Het viel mij onmiddellijk op, dat deze Zaanse windmolen geschikt was als tweede rij’er. Moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat ik dacht: “wat is dit nou voor een watje, met zijn opleiding aan de witte lelie?”. Het grootste dieptepunt was toch wel het douchen. Bij het uittrekken van zijn super strakke levi's designer jeans verscheen een strakke zwart leren touwslip....

3. Stena travel
Ewout was na 2 bestuursjaren ASRV nog steeds hongerig zijn organisatietalent ten toon te spreiden. Hij besloot een trip te organiseren naar Engeland, maar helaas: de belangstelling van de leden was niet bijster groot. En dus was Ewout gedwongen om de boeking bij Stenau liners te annuleren. Zie hier hoe kordaat E. Binsbergen ook dit probleem tackelde.

Maar...
Het absolute dieptepunt in je leven was voor mij toch je besluit om te vertrekken naar Singapore. Wat mis je de vrijdag-avond-drankjes-doen in Amsterdam. De kansloze rugbypartijen op modderige veldjes in IJmuiden tegen Engelse metaalarbeiders, de bierhandschoen langs de lijn, de buitenlandse rugbytripjes, de uitnodiging van een braziliaanse sinaasappelmagnaat voor de Six Nations, de gezamelijke familieborrels, etentjes en vakanties.Ik in ieder geval wel; dus ga maar vast pakken, kom je binnenkort ophalen....

Paul Bruggink,
(en natuurlijk Elleke, Finn en Boet)
Amsterdam

Geen opmerkingen: